Iš Maskvos į Korėją skraido paslaptingi lėktuvai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-13 19:17:00, skaitė 693, komentavo 5

Iš Maskvos į Korėją skraido paslaptingi lėktuvai

Ką jie ten skraidina? Jau kraunamos iš sandėlių RSZO skirtos raketos. Vakaroidinė šūdasklaida draskosi ir siautėja. Ypač domina IL-62. Ką skraidina ar kas yra skraidinama?

Neseniai baigėsi tris dienas trukęs Rusijos delegacijos (vadovaujamas gynybos ministro) vizitas Šiaurės Korėjoje. Reikšmingas vizitas, galima net pasakyti – lemtingas.

Apie ką buvo kalbėta  - spėlioja visas pasaulis (ir tai nė kiek neperdėta). Oficialus reziume skamba labai aptakiai: „Siekiant plėsti dvišalius ryšius“. Tačiau o kas iš tikrųjų?

O čia jau be variantų. Rusijos draugai korėjiečiai per ilgus „taikius“ dešimtmečius sukaupė tiesiog kolosalų arsenalą. Sandėliai užvaryti iki, kaip sakoma, nebegaliu ir nuolat statomi nauji. O tai reiškia, kad susidomėjimas  - abipusis.

Pas jus prekė - pas mus pirklys. Kaip piršlybose.

Be artilerinių sviedinių (pritaikytų kaip tik tarybinei technikai), korėjiečiai turi stebėtinai tolimo nuotolio artileriją. Štai paziurekit:

  1. KN-25. Trijų tonų raketa, nuskrenda 400 km. Viename bloke jų yra šeši vienetai. Kaip spjaus viena salve -  ir visam aerodromui kirdyk.

  2. RSZO (reatyvinė salvinės ugnies sistema) KN-09. Nuotolis iki 200 km. Šios raketos idealiai tinka rusiškiems "Tornado", tai "Grad" jaunesnis brolis.

  3. SAU „Koksan“ (SAU - savaeigis art. pabūklas). Kalibras 170 mm. Nuotolis 60 km. Šitų pas korėjiečius na tiesiog labai daug, nors užsiversk.

  4. SAU M2018 – viena iš slapčiausių tarp savaeigių haubicų ginkluotės pasaulyje. Kiek toli ji pasiekia - niekas nežino. Kaip minimun - 40-50 km. Jos sviediniai idealiai tinka rusiškiems savaeigiams pabūklams.

Ir tai toli gražu nėra visas „įdomybių“ sąrašas. Taip pat yra ir kiečiausi aerodronai, analogiški pindosiniams "Ripers". Rusijoje tolkie kol dar kuriame. Daug ko įdomaus yra.

Rinkitės, mieli sveteliai! Viskas jums..

Vakaroidų reakcija

Po šio vizito buržujai stipriai įsitempia. Ypač pindosiniai. Pasipylė pareiškimai iš pačio aukščiausio lygio rango valdininkų. Tokių kaip Nacionalinio saugumo sovieto vadovas Kirby ir valstybės sekretorius Blinkenas.

"Esame labai susirūpinę dėl galimo karinio tiekimo iš Šiaurės Korėjos į Rusiją".

Kurį laiką pademonstravę "susirūpinimą", jie pradėjo kaišioti korėjiečiams visokius „pyragėlius“, kaip Nuland chochlo-maidane ar Nigeryje. Pavyzdžiui, sankcijų sušvelninimas ir net humanitarinė pagalba.

Tik nepadėkit rusams!

Itin nerimą keliantis faktas (vakaroidams) buvo respublikos vado pareiškimas Centrinės karinės komisijos posėdyje.

Šiaurės Korėja pradės skubiai didinti karinius pasirengimus puolamuoju aspektu.

Taip pat buvo paskirtas naujas generalinio štabo viršininkas vice-maršalas Li En Giras.

O  tai jau buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Vakaroidinė šūdasklaidoje pratrydo gandais, kad Korėja ruošiasi fiziškai įsikišti į konfliktą. Ir netgi įvardijo skaičius – apie pusę milijono karių. Iš kur jie ištraukė tokius skaičius - nežinia.

Kas realiai yra žinoma

Tai, kad „bruzdėjimas“ jau prasidėjo - tas  neabejotina. Pirmiausia buvo užfiksuota Rusijos VKS priklausantis lėktuvas Il-62M  (registracijos numeris RA-86559). Lėktuvas skrido į Pchenjaną, o paskui sėkmingai išskrido namo.

Kas jame buvo? Nei rusai, nei korėjiečiai išvis nieko nekomentavo.  Ką norime, tą ir skraidiname.

Visi pradėjo spėlioti. Tai juk keleivinis lėktuvas! Vadinasi skraidimo žmones. Kokius? O gal ir ne žmonės? Šiuo momentu yra trys versijos:

        a) Atskrido asmeniškai VVP (Putinas). Variantas - Dmitrijus Medvedevas;

        b) Lėktuvas paėmė super-slaptą Korėjos ginkluotę;

        c) Lėktuve buvo pirmoji korėjiečių specnazovcų partija. Ir netrukus apkasuose pasigirs korėjietiška šneka.

Čia iš karto kai kam gali kilti rezonansinis klausimas. 

– O garsiosios korėjietės specnazovietės ar bus ten?

Na bet čia jau iš jumoro pusės. Nors kiekviename juokelyje yra dalis tiesos..

Kas konkrečiai žinoma? Tai, kad jau yra susitarta dėl raketų tiekimo rusiškoms RSZO. Ir, kaip atrodo, kad netgi siuntimas prasidėjo. Nėra jokių abejonių, kad tai tik pati pradžia. Ir bendradarbiavimas bus kuo plačiausias. 

Visose sferose ir kryptyse.