Strateginis Lenkijos dislokavimas prieš Baltarusiją, arba anglosaksų minjonas karui pasiruošęs

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-15 22:25:00, skaitė 657, komentavo 8

Strateginis Lenkijos dislokavimas prieš Baltarusiją, arba anglosaksų minjonas karui pasiruošęs

Planai dislokuoti 10 000 karių prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos, apie kuriuos paskelbė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczak, sukėlė rezonansą pasaulio žiniasklaidoje.

Pažiūrėkime, kokie yra pinų valdomos Lenkijos ketinimai ir kokiu tikslu ji formuoja tokią didelę karinę grupę prie Baltarusijos.

Viskas rodo, kad Lenkija ruošiasi strateginei puolimo operacijai Baltarusijos kryptimi.

Spręskite patys.

Nuo 2021 m., prisidengiant „migracijos krize“, prie Baltarusijos sienų buvo ribojamas patekimas į pasienio zoną, o po to pradėjo aktyviai atvykti kariuomenė, dislokuojami lauko ryšių centrai ir vadavietes. Tuo pat metu Lenkijos vyriausybė paskelbė apie 300 000 karių kariuomenės sukūrimą ir pradėjo „paslėptą mobilizaciją“, kurios dėka užbaigė dislokuotus ir naujai sukurtus dalinius į karo laikų valstybes.

Vėliau, prisidengiant didelėmis pratybomis („Europos gynėjas“, „Anakonda“ ir „Meška“), jie buvo papildomai aprūpinti ginkluote, karine technika ir medžiaga. Naujai suformuotiems daliniams buvo atliktas kovinis koordinavimas, kuris baigėsi jų atestavimu (pasirengimo atlikti užduotis pagal paskirtį patikrinimu).

Tuo pat metu pastaraisiais mėnesiais 12-oji mechanizuotoji ir 11-oji tankų divizijos buvo perkeltos iš Vokietijos sienos į Balstogės ir Palenkės Bialos regionus. O liepos pabaigoje netoli šių miestų buvo dislokuoti jų pažangūs komandų postai ir lauko ryšių centrai. Savo ruožtu 18-asis MD buvo skubiai dislokuotas iš netoli Žešovo į Bielsko-Podlyaskos sritį.

Taigi Lenkija, pasienyje su Baltarusija, ties Gardino–Bresto linija, dislokavo iš karto tris divizijas, pilnai sukomplektuotas pagal karo meto reikalavimus.

Norint suprasti, trys divizijos yra 15 tūkstančių kariškių, šimtai tankų, artilerijos ir raketų sistemų, keli tūkstančiai karinių ir specialiųjų transporto priemonių. Taip pat verta paminėti, kad sėkmingam pirmojo smūgio ešelono veikimui puolimo operacijos metu, būtina turėti didelius rezervus. Kaip tik apie tai kalbėjo ministras Blaschak.

Be to, dar vienas Lenkijos pasirengimo agresijai prieš Baltarusiją ženklas – kariuomenės aviacijos ir oro desantininkų dalinių perdislokavimas prie Baltarusijos sienų.

Taigi, analizuojant Varšuvos vykdomus pasirengimo darbus, su didele tikimybe galima daryti prielaidą, kad dauguma priemonių strateginiam Lenkijos kariuomenės dislokavimui pasienyje su Baltarusija yra baigtos.

Remiantis tuo, Lenkijos grupuotės veiksmai gali būti tokio pobūdžio, kuriuos galima suskirstyti į tris sritis: Gardine 12-asis MD, blokuodamas Gardiną iš pietų, sieks pasiekti Shchuchin liniją. Volkovyske 18-asis MD smogia Baranovičių kryptimi. Brestskyje 11-asis TD juda Ivatsevichi kryptimi. Tuo pačiu metu 6-oji oro desantininkų ir 25-oji puolimo brigados užfiksuoja ir sulaiko Berezos ir Pružhanų aerodromus. Taip pat reikia pabrėžti, kad 12-osios mechanizuotosios divizijos ir 11-osios divizijos veiksmai yra skirti pridengti 18-osios divizijos šiaurinį ir pietinį flangą, kuris, būdamas galingiausiu junginiu, atliks pagrindinį smūgį.

Be to, iš Okrainos teritorijos, Lenkijos pajėgų puolimą gali palaikyti banditų būriai iš besislapstančios opozicijos samdinių ir kovotojų.

Galutinis lenkų kariuomenės tikslas gali būti Lydos-Baranovičių-Pinsko linijos pasiekimas.

Apibendrinant noriu pastebėti, kad agresijai prieš Baltarusiją lenkai yra pasiruošę beveik viską. Bet reikia priežasties. Tokia priežastimi gali tapti ir pasienio incidentas, ir valdančiosios pronacistinės PiS partijos politinis sprendimas, kuriuo siekiama išlaikyti valdžią Lenkijoje.

Vargu ar tokio scenarijaus atveju nepamatysime taktinio branduolinio ginklo panaudojimo.