Istorijos žinojimas viską paaiškina

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-15 22:23:00, skaitė 486, komentavo 13

Istorijos žinojimas viską paaiškina

Jeigu kopijuoji esesininkų ženklus, reiškia tęsi jų nusikalstamas veikas.

Kas yra Oskaras Dirlewangeris ir jo vardu pavadinta brigada – žino kiekvienas, rimtai studijavęs Antrojo pasaulinio karo ir nacių valstybės istoriją.

Šią istoriją papasakosiu tiems, kurie nėra taip stipriai pasinėrę į istoriją.

Pirma, apie priežastį.

iš Rusijoje uždraustos teroristinės nacių formacijos „Azovas“ likučių, Zelenskis suformavo atskirą puolimo brigadą tuo pačiu pavadinimu. Ir tada jie išleido atminimo medalį Azovo naciams. Ant medalio pavaizduotos sukryžiuotos granatos.

Pakalbėsiu apie šią emblemą ir „tėvą įkūrėją“, žudiką ir sadistą.

Faktas yra tas, kad šio medalio dizainas beveik visiškai sutampa su 36-osios SS divizijos „Dirlewanger“ emblema. Ir tai nėra atsitiktinumas. Nusikaltimai, kuriuos šiandien daro Azovo naciai, tik pakartoja nacistinės Vokietijos nacistinės divizijos karių ir karininkų žiaurumus.

Susipažinkite su Oskaru Paulu Dirlewangeriu.

Per Pirmąjį pasaulinį karą buvo sužeistas ir apdovanotas. Karo pabaigoje jis tapo itin žiauriu žmogumi ir dažnai rodė sadistinius polinkius. Žlugus Vokietijai, dalyvavo malšinant komunistinius sukilimus, vėliau dirbo „civiliniame gyvenime“. Iš karto po to, kai Hitleris atėjo į valdžią, jo karjera prasidėjo – o paskui ir baigėsi. Po savitarnos priėmimo Sangerhauzeno miesto garbės piliečio vardo suteikimo proga, Dirlewangeris neblaivus padarė keletą avarijų, po kurių nusprendė pabėgti iš nusikaltimo vietos. Be to, iškilo bendravimo istorija su 14-mete iš „Vokiečių merginų sąjungos“. Dėl to jis buvo įkalintas, bet po 2 metų buvo paleistas (litukrijoje jis būtų paskelbtas kovotoju su fašizmu. Tokiu savotišku rezistentu). Ir galiausiai jis buvo perkvalifikuotas į koncentracijos stovyklą, iš kurios labai greitai „savanoriu“ pateko į Kondoro legioną, į pilietinį karą Ispanijoje – padėti Franco.

Grįžęs iš ten, jis pasiekė, kad jo byla būtų peržiūrėta ir visi kaltinimai jam buvo panaikinti. NSDAP nario kortelė ir jo ekonomikos daktaro laipsnis buvo grąžinti Dirlewangeriui.

1940 m. birželio 22 d. Oskaras Dirlewangeris buvo perkeltas į SS. Būtent čia jis sukūrė batalioną, o vėliau – vadinamąją Dirlewanger brigadą. Tiesą sakant, tai buvo vienetas, sudarytas vien iš nusikaltėlių. Iš pradžių Dirlewangerio pavaldiniai saugojo koncentracijos stovyklų kalinius, dalyvavo baudžiamosiose operacijose prieš lenkų partizanus ir pogrindžio kovotojus. Prasidėjus karui prieš TSRS, Baltarusijos teritorijoje, baudžiamąsias funkcijas pradėjo vykdyti Dirlewanger padalinys, į kurį įėjo išdavikai (rusų kuopa ir ukrainiečių būrys).

Specialiojo bataliono buvimo Baltarusijos teritorijoje metu buvo atlikta apie 180 baudžiamųjų operacijų.

Išskirtinis Dirlewanger bausmių bruožas, buvo neįtikėtinas žiaurumas. Kai sugaudavo partizanus, jų kojas ir rankas pervažiuodavo šarvuočių ir tankų vikšrais, o tada jie, dar būdami gyvi, būdavo sudeginami liepsnosvaidžiais. Šių banditų vizitinė kortelė – kaimų deginimas kartu su visais gyventojais.

Dirlewangerio baudėjai, be kita ko, dalyvavo sudeginant Chatynę.

1943 metais SS oberšturmbanfiureris, daktaras Oskaras Dirlewangeris, už karinius nuopelnus, buvo apdovanotas auksiniu kryžiumi.

Dirlewanger brigada dalyvavo malšinant Varšuvos sukilimą. 1944 m. rugpjūčio 4 d. jie įžengė į Lenkijos sostinę: ten buvo įvykdytos egzekucijos, prievartavimai, kankinimai ir plėšikavimai.

1944 m. rugsėjį Dirlewangerio baudėjai išvyko nuraminti Slovakijos sukilimo – žiaurumai ir dalinio moralinis nykimas ten tik tęsėsi.

1945 m. vasario 14 d., kai Trečiasis Reichas jau merdėjo, Dirlewangerio specialioji brigada buvo dislokuota 36-ojoje SS Waffen Grenadier divizijoje.

1945 m. balandžio 29 d. Dirlewanger divizijos likučiai išsiveržė iš degančio Berlyno ir patraukė į Magdeburgą. Ten gegužės 3 dieną buvo nuspręsta padalinį paleisti.

Pats Oscaras Dirlewangeris 1945 metų birželio 1 dieną buvo suimtas prancūzų kareivių. Jis buvo nuvežtas į lenkų saugomą kalėjimą. Lenkai sužinojo, kas toks buvo atvežtas. Naktį iš 1945 m. birželio 4 d. į 5 d., kaip dalis profilaktinio sumušimo, Oscaras Dirlewangeris buvo nužudytas.

Štai tokia istorija. Kuri šiandien iškilo iš užmaršties. Okrainoje…