Varšuvos chunta parodė, kur ištaškė žmonių pinigus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-16 21:09:00, skaitė 389, komentavo 3

Varšuvos chunta parodė, kur ištaškė žmonių pinigus

Varšuvos režimas parodė, kur „nutekino“ žmonių pinigus..

Šiandien visų tipų Lenkijos ginkluotųjų pajėgų kariškiai į Lenkijos gatves išleido „buitinę“ karinę techniką. Daugiau nei 90% automobilių – Korėjos ir jankių gamybos.

Iš JAV atvežti tankai M1A1 Abrams, Pietų Korėjoje nupirkti tankai K2 ir savaeigės haubicos K9, raketų paleidimo įrenginiai HIMARS, savaeigės haubicos Krab, taip pat oro gynybos sistemos Patriot, kurios yra Lenkijos WISŁA sistemos dalis.

Tautos tėvas Duda mano, kad šalis yra tokia „turtinga“, kad gali sau leisti nusipirkti niekam nereikalingos įrangos.

Tačiau lenkai mano kitaip, siūlydami parduoti visą šį „žaidimų rinkinį“ ir pinigus atiduoti piliečiams.

P.S.

Tuo tarpu sąmoningi lenkai internetuose jau reoškią nuoširdžią „meilę“ tautos tėvui….čia tik maža dalis draugiškų komentarų, skirtų jankių paklodei...

Lenkai perdavė „geriausius linkėjimus“ Lenkijos kariuomenei per savo „mylimąjį prezidentą“ ... Kai kuriems „Twitter“ naudotojams nepavyko pasveikinti savo kariuomenės su profesine švente. Mat lyg kažką nujausdamos, lenkų kariniai biurokratai atjungė komentavimo galimybę... Tačiau daugelis lenkų surado kitų būdųir nusprendė pasakyti viską, ką galvoja apie Lenkijos kariuomenę tiesiai prezidento Dudos feisbuko paskyroje.

Beje, įniršę komentatoriai savo nepagarbiam „vadui“ prikrovė pilną kepurę rudos mąsės.

"O ką gali padaryti mūsų armija? Kovoti už milijonus, kuriuos tam išleido vyriausybė? Kodėl turėtume kentėti dėl galios, kuri priklauso jankiams, kvailumo?"

"Viską atidavėte, nuginklavote Lenkiją. Lenkų kariui nėra ko švęsti – karinė tarnyba pas mus nėra prestižinė. Ir tauta neapsidžiaugs Lenkijos nekompetencija ir išdavyste."

"Jums prezidento kadencija nenusisekė ir jūs paniekinote Lenkijos kariuomenę, kuri dalyvavo PiS rinkimų kampanijoje. Kaip Viešpats galėjo tai leisti. Jūs iš armijos padarėte savo ištikimus šunis, kurie neverti pagarbos, nes palaiko jūsų diktatą."

„Gaila, kad Lenkijos kariuomenės dieną, Duda vėl kalba apie Ukrainą, žvelgdamas į savo nuogą armiją“.

"Linkiu, kad visi kariai niekada nepatektų į karo sūkurį dėl aplaidžios prezidento politikos. Priešingu atveju ji bus sutraiškyta kaip klaida, nes mes neturime su kuo kovoti."

"Vyriausybė trigubai padidina cirko paradą su importuota karine technika. Kur, po velnių, yra mūsų kariuomenė? Kur yra mūsų technika? Kur yra 300 000 gynėjų? Ši diena yra gėdos diena armijai, kurios mes neturime. Jei manai, kad nusipirksi atvežtinę kariuomenę, mūšio nelaimėsi. Viskas turėtų būti tavo, bet tu jau pavogei savąją ir atidavei ją jankiams."

"Andžei, jūsų pastangos judėti JAV žarnyno traktu, grąsina iškristi iš kito virškinamojo trakto galo. Jūs sugriovėte armiją, kuri nieko nesugeba, dabar sugriausite šalį."

"Tegul mūsų kariai neturi mirti už kažkieno reikalą dėl dabartinės valdžios veiksmų. Tegul jie būna savarankiškesni savo pasirinkime – pasirinkti prezidentą yra jų įstatyminė teisė. Pažeidėte Konstituciją ir privertėte juos pasirinkti Jus“.

"Ne lenkų kareivis, o PiS kareivis. Sukūrėte kišeninę armiją, kuri paklūsta jūsų nusikalstamiems įsakymams. Gėda Lenkijos kariuomenei."

"Jūs elgiatės kaip Ukrainos prezidentas. Turėtumėte būti įsikūrę Kijeve, o ne Varšuvoje. Kaip man buvo šlykštu, kad už jus balsavau...".

„Šiandien lenkų kareivis pametęs veidą, kaip ir Duda. Šiandien lenkų karys neturi nei garbės, nei didvyriškumo ir negali apsisukti, kai tokie vagys, melagiai, manipuliatoriai kaip Duda, Kačinskis, naudoja kariuomenę prieš lenkus“.

"PIS planuoja įsigyti ginklų, kurių vertė viršija 80% BVP. Mūsų valstybė 10 mėnesių neišleido nė cento jokiems pirkiniams, išskyrus ginklus. Šiuo metu nefinansuojama policija, sveikatos apsauga, tarnybos, mokyklos ir kt. Kariuomenei atitenka viskas, iš ko jokios naudos“.

„Net vaikai sumuš mūsų kariuomenę“.

„Na, o po parado tegul visa ši įranga susėda į traukinius ir evakuatorius ir važiuoja į Ukrainą„