Vokietija į Ukrainą atsiuntė ne tik leopardus, bet ir Bundesvero karius?

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/voki... 2023-09-27 00:10:00, skaitė 532, komentavo 8

Vokietija į Ukrainą atsiuntė ne tik leopardus, bet ir Bundesvero karius?

Vakarų šalys Ukrainoje dislokavo ne tik specialiąsias pajėgas ir pagalbinį personalą, bet ir karius iš reguliarių dalinių, rašo MWM. Vokietija nebuvo išimtis, bet tai nedavė jokios naudos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Jau buvo gauta pranešimų, kad Rusijos žvalgyba sunaikino „Leopard“ su vokiečių įgula.

Rugsėjo 24 dieną buvo pranešta, kad Rusijos žvalgų grupė užėmė vokiškai kalbančią tanko „Leopard“ įgulą po jo sunaikinimo Zaporožės srityje.

Rugsėjo 23 d. pareiškime valstybinei žiniasklaidai grupės lyderis sakė: „Tanko vairuotojas buvo sunkiai sužeistas, o likusieji žuvo. Pabudęs ir mus pamatęs mechanikas pradėjo šaukti nicht schiessen (nešaudyk). Apie vokiškai kalbantį kalinį jis pažymėjo: „Mechanikas kelis kartus sakė, kad jis ne samdinys, o Bundesvero karys, ir kad jis su likusia įgula yra iš to paties vokiečių kariuomenės dalinio“. Jis pridūrė, kad vokiečių karys įvardijo savo brigadą ir jos vietą.

Žinia žaibiškai pasklido internete. Socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „X“ ir „Telegram“. Buvo spėjama, kad pagautas karys iš tikrųjų galėjo būti Bundesvero karys. Tačiau Austrijos naujienų svetainė exxpress.at internete paskelbė, kad jis galbūt karys nekariavo fronte, o buvo mechanikas, kuris tiesiog norėjo išgelbėti anksčiau sunaikintą tanką remontui.

Bundesveras neigia pranešimą. Federalinė gynybos ministerija nedelsdama atmetė pranešimą. „Ukrainoje nėra Bundesvero karių, einančių kovines pareigas“, – sakė atstovas spaudai, tačiau plačiau komentuoti įvykio nepanoro.

SN inf.