Fiokla Kiure: paaiškėjo kas stovi už Lauryno Ragelskio - į purvą kritusi Aušra Maldeikienė

Autorius: Vilma Fiokla Kiurė Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-12-18 17:37:00, skaitė 1003, komentavo 9

Fiokla Kiure: paaiškėjo kas stovi už Lauryno Ragelskio - į purvą kritusi Aušra Maldeikienė

Lietuvoje turime kolaboranto Iljos Kivos (tas iš memų su kiviais) atitikmėnį – Lauryną Ragelskį. Abiejų gyvenimo kelias identiškas, tik Laurynas dar nepabėgo į ruzziją. Jam kol kas ir pas mus gerai, nors viešai kalba beveik vien tik rusiškai. Jis neapykanta Lietuvai spjaudosi jau gerą dešimtmetį. Iki tol garsėjo kaip nesuprastas poetas mėgęs savo pasirodymus baigti vienu tokiu gestu iš IIWW laikų. Nevengdavo savo pažiūras demonstruoti ir visokiose eitynėse su fakeliais. Žodžiu, kai sakau, kad Laurynas kartoja Kivos karjerą, nieko nepritempinėju, nes ir Ilja Kiva buvo aršus neonacis, kol jam tai tiko pritraukiant auditorijos dėmesį. Nes tokie mėgsta dėmesį ir galią. Jie tokie visada stebi, kur ta, pagal jų supratimą, stipri ranka bei jėga, ir net neprašomi ima ją aptarnauti. Toks vergo refleksas, kuris ir padaro žmonės nebelabai žmonėmis.

Su Ragelskiu susikirtau 2012 m., kai nutraukiau jo pasirodymą, nes stovėjo scenoje ir spjaudėsi neonacistiniais šūdais. Gal tai buvo mano klaida, gal nereikėjo žlugdyti Lauryno literatūrinės karjeros. Gal jis, kaip kadaise Adolfas, būtų užsiėmęs net kokia tapyba, o ne patraukęs į politiką. Ir nelakstytų dabar po Vilnių su kamera, ir netransliuotų tiesiai į kremlių.

Jei rimtai, tai manau, kad tokie veikėjai šiuo periodu labai reikalingi. Kad pasimatuoti savo poziciją, savo žmogiškumą. Štai su Laurynu aš visada buvau radikalioje opozicijoje ir žinau, kad jei jis ką vadina chunveibinais (likėjimai Aušrai Maldeikienei pametėjusiai Laurynui terminą) tai yra mano draugai ir bendražygiai.

•••
Skiriama Lietuvos anarchofeminizmo motinai ir radikaliosios opozicijos pamatiniam stulpui – VILMAI FIOKLAI KIUREI!

https://youtu.be/_9_2apRywls