J. Vaiškūnas. Gegužės 12-osios referendumas – Lietuvos Respublikos piliečių apgavystė?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/02/29/j-... 2024-03-01 15:50:00, skaitė 805, komentavo 2

J. Vaiškūnas. Gegužės 12-osios referendumas – Lietuvos Respublikos piliečių apgavystė?

Šiame rašinyje neišsakysiu savo nuomonės nei UŽ nei PRIEŠ vadinamą „daugybinę pilietybę“, kad dabartinės valdžios prievaizdai neužsipultų – kad Alką.lt naudoju, kaip neišpirktos politinės reklamos įrankį?!

Rašinio tikslas kitas – atskleisti už ką arba prieš ką pasisakysime vienaip ar kitaip balsuodami 2024-ųjų metų gegužės 12-osios referendume.

Jaučiu pilietinę pareigą paaiškinti, nes žiniasklaidoje ir visoje viešoje erdvėje nematau bent žodžiu apie tai užsimenant. 

Manau, kad šių metų gegužės 12 d. kartu su Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimais rengiamo referendumo dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo biuletenyje įrašytas klausimas yra valdančiųjų gerai apgalvota ir suplanuota Lietuvos Respublikos piliečių apgavystė.

Kodėl?

Plačiai agituojama ir aiškinama, kad esą turime pasigailėti užsienyje vargstančių lietuvių iš kurių „Lietuva atėmė pilietybę“ ir raginama balsuoti referendume esą už tai, kad Lietuvos piliečiams priimantiems kitos šalies pilietybę „būtų išsaugota“ ir Lietuvos pilietybė.

Šiuo metu mūsų šalies Konstitucijos 1-ojo skirsnio 12 straipsnyje aiškiai pasakyta, kad pilietybę, kaip ir žmoną, teisėtai galima turėti tik vieną, ir tiktai atskirais įstatymo apibrėžtais atvejais gali būti daromos išimtys. Kol kas taip ir yra. Konstitucija dar tebegalioja ir spręsti dėl šio straipsnio pakeitimo galime tik mes Respublikos piliečiai, Lietuvos suverenai.

O, norėdami pakeisti šį Konstitucijos 1-ojo skirsnio straipsnį mes turime būti tvirtai apsisprendę ir ypač vieningi, nes už tai turi pasisakyti 1 rinkėju daugiau nei pusė rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių. Tokią teisę mums suteikė Sąjūdis.

Kaip žinote dėl 12-ojo Konstitucijos straipsnio pakeitimo siekiant vadinamo „Lietuvos pilietybės išsaugojimo“ priėmusiems kitos valstybės pilietybę jau buvo surengtas ir įvyko privalomas referendumas 2019 gegužės 12 d.. Tuomet Lietuvos piliečiai referendumu pasakė – NE ir atrodo klausimą išsprendė.

Bet politikai, ilgai sukę galvą kaip apeiti Tautos valią, sugalvojo gudrų planą. Matydami, kad referendumu pritarimo daugybinei pilietybei iš Lietuvai ištikimų piliečių nesulauks, nusprendė 2024 m. gegužės 12 d. surengti kitą referendumą, kuriame mūsų –  Lietuvos respublikos piliečių iš viso nebūtų klausiama ar mes pritariame ar nepritariame „daugybinei pilietybei“. 

Taigi referendumo biuletenyje klausimo apie pritarimą daugybinei pilietybei neliko, vietoj jo biuletenyje mūsų prašoma pritarti, kad ne mes, o Seimo nariai spręstų kas ir kiek pilietybių galės turėti.

Jei žymite TAIP – atsisakote spręsti, spręs Seimo nariai

Taigi, atėję į referendumą ir imdami į rankas šio referendumo biuletenį prieš žymėdami TAIP arba NE atsiminkite, kad jei žymite TAIP – Jūs balsuojate už tai, kad Jūs atsisakote Lietuvos Respublikos Konstitucijos Jums kaip Lietuvos suverenui suteiktos teisės spręsti kas ir kokiais atvejais gali būti Lietuvos Respublikos piliečiu, o kas – ne, ir perleidžiate šią savo teisę Seimo nariams, kurie tai apibrėš kaip norės – savo sukurtame būsimame Konstituciniame įstatyme…

Jei žymite NE – sprendžiate Jūs

Jei Jūs balsuojate  – NE, tai reiškia, kad Jūs neatsisakote Jums kaip Lietuvos suverenui Lietuvos Respublikos Konstitucijos suteiktos teisės spręsti kas ir kokiais atvejais gali būti Lietuvos Respublikos piliečiu, o kas – ne, ir neperleidžiate šios savo teisės Seimo nariams, o pasilaikote ją sau.

Ar dalyvauti referendume?

Dalyvaukite ir balsuokite.

Kaip balsuoti?

Taip, kad po to nesigailėtumėte.