A. Rusteika. Ką rengia mums valstybės naikintojų Seimas pavasario sesijoje?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/03/12/a-... 2024-03-13 21:49:00, skaitė 775, komentavo 6

A. Rusteika. Ką rengia mums valstybės naikintojų Seimas pavasario sesijoje?

1. Piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos įstatymas, pagal kurį 50 tūkst. piliečių gali teikti Seimui svarstyti įstatymo projektą, keičiamas KONSTITUCINIU to paties pavadinimo įstatymu, kur numatomas tas pats 50 tūkst. piliečių skaičius.

TIKSLAS: apsunkinti ateinančiai valdžiai sumažinti šį barjerą žmonių naudai. Nes konstitucinis įstatymas turi būti priimamas daugiau kaip pusės Seimo narių balsais, t.y.71 balsu, o paprastas įstatymas – paprasta posėdyje dalyvaujančių dauguma, kai jame dalyvauja pusė Seimo narių kvorumas, t.y. pakanka ir 36 balsų.

[O svarbiausia, kad pakeisti jau priimtą Konstitucinį įstatymą tegalima tik 3/5 visų Seimo narių balsais, t.y. 85 balsais! – Alkas.lt pastaba], Ką rengia mums valstybės naikintojų Seimas pavasario sesijoje? Teikėjas – Vyriausybė.

2. Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės įstatymo Nr. VIII-602 pakeitimo įstatymai. Teikėjas – Vyriausybė, projekto registruoto dar nėra.

3. AaiNr. XIV-903 3 straipsnio pakeitimo įstatymas, pagal kurį iš pavardės nebebūtų galima atskirti, ar tai moteris, ar vyras. Teikėjai – Laisvės frakcija, Švietimo ir mokslo komitetas (pirm. A. Žukauskas).

4. Moterų ir vyrų lygių galimybių tarnybos pavadinimas keičiamas į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą – juk yra ne 2, o 72 lytys! Keičiami tarnybos nuostatai, nuostatų 11.6 punkte nustatant “lygių galimybių” kontrolieriams teisę nekliudomai įeiti į įstaigų, įmonių ir organizacijų patalpas. Laukite svečių!

5. Civilinės sąjungos įstatymas ir jo lydimieji teisės aktai. Teikia Žmogaus teisių komitetas (T.V. Raskevičius) ir Laisvės frakcija.

6. Lukiškių aikštės Vilniuje memorialinio statuso įstatymo Nr. XIII-3202 pripažinimo netekusiu galios įstatymas. Atsisakoma šių įstatymo nuostatų (ištrauka iš numatomo naikinti įstatymo):

1 straipsnis. Lukiškių aikštės memorialinis statusas
Lukiškių aikštė Vilniuje yra pagrindinė reprezentacinė Lietuvos valstybės aikštė ir formuojama su laisvės kovų memorialiniais akcentais.

2 straipsnis. Lukiškių aikštės funkcijos
Lukiškių aikštė, kaip istoriškai susiformavusi vientisa urbanistinė erdvė, turi atlikti valstybinę reprezentacinę, Lietuvos laisvės kovotojų memorialinę ir visuomeninę (kultūrinę ir rekreacinę) funkcijas.

3 straipsnis. Memorialiniai Lukiškių aikštės akcentai
1. Memorialiniai Lukiškių aikštės akcentai turi apimti ir atspindėti kovas už Lietuvos nepriklausomybę bei žuvusių kovotojų atminimą, 1863–1864 m. sukilėlių egzekucijos vietą ir šio sukilimo atminimo įamžinimą.
2. Valstybės simbolį vaizduojantis monumentas Vytis kartu su įrengtu memorialu žuvusiųjų už Lietuvos laisvę aukoms atminti yra pagrindinis reprezentacinės Lietuvos valstybės aikštės akcentas.

Ir t.t. visų šitų įstatymo straipsnių ir pačio įstatymo nebereikia. Bus paplūdimys Lukiškių aikštėje. Arba V. Landsbergio mauzoliejus. Nebeilgai laukti.
Teikėjas – Liberalų sąjūdžio frakcija.

7. Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės įstatymo Nr. VIII-602 2112 straipsnio pakeitimo įstatymas. Kas bus keičiama – neaišku, nes projektas neregistruotas ir neskelbiamas. Teikėjas – konservatoriai.

8. KITI KLAUSIMAI – Tarptautinių sutarčių ratifikavimas ir denonsavimas. Jau paskelbta – bus ratifikuojama tarptautinė sutartis – Stambulo konvencija.
Konstitucinis teismas rašytine tvarka, t.y. skubiai, be diskusijų su oponentais ir visuomene, rengia išvadas dėl Stambulo konvencijos atitikimo Konstitucijai. Bus išvada, kad „atitinka“. Isterija žiniasklaidoje, kad reikia priimti. Kitaip būsim prorusiški ir už Bučos žudynes.

9. Dar darbotvarkėje daugybė įstatymų projektų, kurių projektai neregistruoti ir visuomenei nežinomi. Ir dar gali bet kada įkišti į darbotvarkę bet ką. Kada reikės, bus padaryta, kas reikės.