Lukašenka: Baltijos šalys prarado viską, kuo didžiavosi Tarybų Sąjunga

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-25 00:08:00, skaitė 891, komentavo 13

Lukašenka: Baltijos šalys prarado viską, kuo didžiavosi Tarybų Sąjunga

„Ar mūsų kaimynai tapo stipresni?

 

Pavyzdžiui, Baltijos respublikos, kurios taip siekė savo nepriklausomybės. Ar pavyko tapti lygiaverčiais pasaulinio politinio proceso dalyviais? Ką jie įtakoja šiandien? Jie neteko visko, kuo didžiavosi visa Tarybų Sąjunga – uostus, žvejybos laivyną, pramonę, energetinį saugumą, tranzitą, turizmo galimybes. O dabar jie leidžiasi dar labiau žemyn. Net nepaisant dosnių injekcijų iš Briuselio. Nes kova su Baltarusija ir Rusija yra labai brangi.

 

2023 metais Lietuvos ir Latvijos BVP sumažėjo beveik 1 proc., Estijos – net 3,5 proc.“, – sakė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

 

Jis taip pat teigė, kad šių šalių politikams tokia situacija šių valstybių valdžiai per daug nerūpi:

 

„Juk paprasti piliečiai moka. Būtent jų pajamos ir atlyginimai mažėja, o kainos ir mokesčiai auga. Latviai ir lietuviai per vadinamosios nepriklausomybės metus neteko daugiau nei trečdalio gyventojų.

 

„Baltijos valstybių priešiškumas savo rytiniams kaimynams lėmė didžiosios šalies istorijos užmiršimą. Nes jie atsiribojo nuo galios šaltinio. Kad ir ką sakytum, tarybinis laikotarpis lietuviams, latviams ir estams buvo jų raidos aukso amžius. Beje, tarybų valstybės dėka, Lenkija ir Suomija įgijo nepriklausomybę“,

 

– sakė A. Lukašenka.

 

 

 

P.S.

 

Visiškai pritariu šiems Baltarusijos Respublikos Prezidento žodžiams. O nuo savęs noriu tik pridurti, kad pribaltikos laukia susinaikinimas...na, bet juk svarbiausia, kad «laisvi» ir «nepriklausomi». Kliedėkite ir toliau….