Prancūzijoje politikei skirta bauda už Biblijos citavimą iškrypėliškam elgesiui apibūdinti

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2016/1... 2016-11-09 06:00:10, skaitė 2846, komentavo 0

Prancūzijoje politikei skirta bauda už Biblijos citavimą iškrypėliškam elgesiui apibūdinti


Christine Boutin

Paryžiaus apeliacinis teismas nusprendė, jog Prancūzijos politikė ir buvusi aprūpinimo ministrė Christine Boutin turės sumokėti baudą dėl to, kad 2014 metais žurnalui Charles duotame interviu citavo Bibliją ir iškrypėlišką elgesį pavadino „pasibjaurėtinu“.

Politikė privalės sumokėti 5000 eurų baudą, taip pat 2000 eurų žalos atlyginimą trims iškrypėlių asociacijoms.

Toks teismo sprendimas reiškia, kad krikščionys Prancūzijoje gali būti nuteisti tiesiog už Biblijos citavimą bei nepritarimą homoseksualizmui. Be to, interviu metu Ch. Boutin įvedė aiškią skirtį tarp asmenų ir jų veiksmų, „pasibjaurėtinais“ vadindama tik veiksmus, o ne pačius asmenis. Tačiau teismui ir to nebuvo gana.

Interviu politikė teigė: „Niekada nesmerkiau jokio homoseksualo. Niekada. Tai neįmanoma. Homoseksualizmas yra pasibjaurėtinas, bet ne asmuo.“

Vis dėlto teismas pripažino Ch. Boutin kalta dėl „neapykantos kurstymo“ bei įžeidinėjimo, o iškrypėlių spauda ją paskelbė esant „homofobe“.

Prancūzijoje galiojantys įstatymai draudžia „neapykantą kurstantį“ bei „įžeidžiantį" kalbėjimą lyties, amžiaus, tautybės, etniškumo bei "seksualinės orientacijos" atveju. Tuo tarpu religijos pagrindu įžeidinėti šalies įstatymai nedraudžia, tai rodo ir garsiojo Charlie Hebdo žurnalo veikla, kuomet buvo aršiai tyčiojamasi iš įvairių religijų.

Ch. Boutin žinoma dėl savo opozicijos iškrypėlių partnerystėms. Ji buvo viena iš pagrindinių kovos prieš vienalyčių partnerysčių 1998 metais bei „santuokų“ 2013 metais įteisinimą organizatorių. Ji taip pat yra buvusi parlamentarė bei Krikščionių demokratų partijos vadovė, o 1993 metais įkūrė Teisės į gyvybę aliansą, skirtą kovai prieš abortus bei eutanaziją.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją