D. Trumpas pasmerkė Senato baimę priimti abortus ribojančias pataisas

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-02-05 23:17:08, skaitė 1291, komentavo 0

D. Trumpas pasmerkė Senato baimę priimti abortus ribojančias pataisas

D. Trumpas pasmerkė Senato baimę priimti abortus ribojančias pataisas

2018 m. sausio 30-ąją JAV Senatas balsavo prieš Skausmą jausti galinčių dar negimusių vaikų apsaugojimo akto (angl. The Pain-Capable Unborn Child Protection Act) svarstymą. Šiuo aktu siekta uždrausti selektyvius ir iš esmės nevaržomus abortus, kurie atliekami po 22-osios nėštumo savaitės.

Prieš balsavo absoliuti dauguma demokratų ir kai kurie respublikonų partijos nariai. Prieš balsavusi demokratų partijos senatorė Elizabeth Warren teigė, kad kartais trečiojo nėštumo semestro metu įvykdomi vėlyvieji abortai tėra aborto metu sunaikinamų vaikų „pasigailėjimo aktas“.

Verta paminėti, kad išankstinio gimdymo metu gimusių jaunesnių kaip 22-ų savaičių vaikų išgyvenimas dabartiniame Vakarų pasaulyje yra ne staigmena, bet kasdienybė. 22-ų savaičių dar negimusio vaiko mama jau gali jausti savo vaiko judesius. Kuomet toks vaikas operuojamas, remiantis įprastine praktika, tam, kad vaikas nejaustų skausmo, jam suteikiama anestezija. 

Nepaisant to, JAV 22-ų savaičių ir vyresnių dar negimusių vaikų abortai yra laisvai prieinami ir paplitę. Ligų kontrolės ir prevencijos centrų duomenimis (angl. Centers for Disease Control and Prevention), 2013 metais JAV įvykdyti bent 5770 vėlyvojo laikotarpio (trečiojo nėštumo semestro) abortai.

Viešą palaikymą atmestam įstatymo pasiūlymui išreiškęs JAV Prezidentas D. Trumpas teigė esąs nusivylęs tokiu Senato sprendimu ir priminė, jog tik 7 (įskaitant Kiniją ir Š. Korėją) iš 198 pasaulio valstybių leidžia tokius nevaržomus ir selektyvius abortus po 22-osios nėštumo savaitės. Viceprezidentas M. Pence’ as pabrėžė, jog JAV Senatas „balsavo prieš pasiūlymą, kuriame atsižvelgiama į daugumos amerikiečių įsitikinimus“. 

Parengta pagal lifesitenews.com informaciją