Maskva vėl apkvailino vakarų oligarchus

Autorius: Anno Šaltinis: http://tezars.ru/novosti/obsch... 2018-04-18 18:19:42, skaitė 1032, komentavo 2

Maskva vėl apkvailino vakarų oligarchus

Visai neseniai vakarų "žiniasklaida" mirgėjo antraštėmis apie skausmingus Vašingtono sankcijų prieš Rusiją padarinius, apie spartų rublio kritimą ir Rusijos akcijų rinką. Tačiau ekonominė situacija susiklostė šiek tiek kitaip nei tikėtasi Vakaruose. Apie tai rašo leidinys InSerbia.

Gerai žinoma, kad didelė dalis Rusijos energetikos bendrovių akcijų priklausė Europos ir JAV finansininkams.

Dabartinė politinė padėtis prisidėjo prie to, kad dėl sankcijų Rusijos rublis greitai pradėjo prarasti savo pozicijas. Per savaitę ir Rusijos akcijų vertė taip pat greitai sumažėjo. Tame biržos įkarštyje užsienio akcijų paketo savininkai pradėjo jas skubiai išparduoti.

Išmušė "valanda X". Akcijų kainos nukrito iki ribos, o šiuo momentu Rusijos verslo atstovai jas labai greitai ir praktiškai bevertes supirko.

Prezidentas Vladimiras Putinas tylėjo, o po kritimo biržoje jis šypsojosi kalbėdamas su žurnalistais.

Rezultatas yra tai, kad Rusijos energetikos bendrovių daugiamilijardiniai aktyvai sugrįžo į savo tėvynę, o pajamos iš dujų ir naftos pardavimų vėl tekės į Rusijos iždą.

Kaip reziumuoja leidinys, kada Amerikos ir Europos finansininkai suprato, kad juos tiesiog apkvailino, buvo per vėlu. Tai buvo puiki finansinė Rusijos operacija.