Šeši iš dešimties švedų nori „mažiau pabėgėlių“

Autorius: ProPatria.lt Šaltinis: http://www.propatria.lt/2018/0... 2018-04-24 11:30:50, skaitė 730, komentavo 1

Šeši iš dešimties švedų nori „mažiau pabėgėlių“

sweden-europe-migrants-demo-487871950-56549df446863.jpg

60 procentų švedų norėtų, kad Švedija priimtų mažiau „pabėgėlių“ nei dabar. Tai rodo naujausias „Dagens Nyheter“/„Ipsos“ tyrimas. Tuo pat metu vis daugiau rinkėjų mano, kad imigracija kenkia šaliai, praneša friatider.se.

Šeši iš dešimties rinkėjų mano, kad Švedija turėtų priimti mažiau vadinamųjų pabėgėlių, nei priimama dabar. Tai rodo naujasis tyrimas, kurį atlikti portalas „Dagens Nyheter“ („Dienos naujienos“, toliau DN) užsakė tyrimų kompaniją „Ipsos“.

41 procentas apklaustųjų norėtų priimti „žymiai mažiau nei dabar“, dar 19 procentų norėtų priimti „šiek tiek mažiau“. Taigi bendras nepalankumas ligtolinei „pabėgėlių“ priėmimo politikai pakilo iki 60 procentų.

Tuo pat metu 12 procentų apklaustųjų norėjo, kad būtų priimama „daugiau pabėgėlių“. Palyginti su 2015 m., kai švedams buvo užduotas tas pats klausimas, tai didelis pokytis. Tada tik 2 iš 10 norėjo priimti žymiai mažiau prieglobsčio prašytojų, ir tai reiškia, kad šis skaičius dabar yra padvigubėjęs. Tų, kurie norėtų priimti daugiau pabėgėlių, skaičius sumažėjo perpus – tąkart tokių buvo 26 procentai.

„Tai – dramatiškas pokytis, ypač turint omeny, kad jis įvyko taip greitai“, – DN sakė Marie Demker, Gioteburgo universiteto politikos mokslų profesorė.

Manančių, kad imigracija iš esmės yra naudinga Švedijai sumažėjo nuo 63 iki 44 procentų, tuo tarpu tų, kurie mano, kad imigracija iš esmės kenkia Švedijai išaugo nuo 13 iki 31 procento.

Pasipriešinimo imigracijai yra visuose gyventojų sluoksniuose. 52 procentų aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių norėtų mažinti imigrantų priėmimą, tik pagrindinę mokyklą baigusių tokio pozicijos laikosi 67 procentai apklaustųjų.

Tų, kurie mano, kad integracija vyksta labai blogai, padvigubėjo nuo 19 procentų 2015 m. iki 39 procentų šiemet.

tiesos_lt_logotipas_mazas.gif